خواص آجیل برای سرماخوردگی

آیا آجیل برای سرماخوردگی خوبه؟

از دیرباز تاکنون ایرانیان برای تقویت سیستم ایمنی خود آجیل را در میان وعده های خود می گنجانند. از این رو آجیل برای سرماخوردگی بسیار مفید است و می تواند از ابتلا به این ویروس پیشگیری کند و علائم بیماری را کاهش دهد. منظور از آجیل مناسب ترکیبی از مغزهای مختلف بادام، پسته، فندق، انجیر خشک و … می باشد که مصرف به اندازه آن ها می توانند نیاز بدن به انواع مواد معدنی و ویتامین ها را تامین کنند و در درمان بیماری های عفونی نقش موثری داشته باشند.

ویروس سرماخوردگی وقتی وارد بدن شود با علائمی از قبیل عطسه، سرفه، گلودرد، درد بدن، آبریزش بینی، سردرد و … همراه است. زمانی این علائم بهبود پیدا می کنند که سیستم ایمنی بدن بتواند در مقابل آن ها واکنش نشان دهد. افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند مرتبا مبتلا به سرماخوردگی می شوند و علائم شدیدتری را تجربه می کنند.

برای اینکه عفونت ناشی از سرماخوردگی سریعا درمان شود و سایر بخش های دستگاه تنفس را درگیر نکند لازم است در کنار اقدامات درمانی به تغذیه هم دقت شود. آجیل ها سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین E هستند که قبل از وارد شدن ویروس به بدن باعث پیشگیری می شوند و مصرف آن ها بعد از وارد شدن ویروس به بدن باعث تسریع در بهبودی و کاهش علائم می شود.

آیا آجیل برای سرماخوردگی مفید است؟

آیا آجیل برای سرماخوردگی مفید است؟

با بررسی خواص انواع مغزها در می یابیم که آجیل برای سرماخوردگی مفید است اما انتخاب ترکیبات آجیل بسیار مهم است. مغزهایی همچون پسته، بادام و فندق سرشار از ویتامین E و آنتی اکسیدان هستند و همگی این خواص از ابتلا به سرماخوردگی پیشگیری می کنند. با تقویت نمودن سیستم ایمنی می توان بدن را در برابر ویروس های مختلف مقاوم کرد. اما این خواص برای تمام آجیل ها یکسان نیست و ممکن است برخی از آن ها در هنگام سرماخوردگی عوارضی آزار دهنده داشته باشند.

مثلا بادام درختی اثرات بسیار خوبی روی بهبود گلو درد دارد. در حالی که بادام زمینی باعث افزایش التهاب و گرفتگی بینی می شود. به این ترتیب بهتر است حتما با خواص مغزها و میزان مصرف آن ها در این دوران آشنا شوید تا بتوانید علائم و زمان سرماخوردگی را کاهش دهید.

کدام آجیل برای سرماخوردگی مناسب نیست؟

درست است که اثرات مفید آجیل برای سرماخوردگی ثابت شده است اما این مسئله در مورد تمام مغزها صدق نمی کند. آجیل مناسب ترکیبی از مغزهای غیر حساسیت زا است. اما در این بین بادام زمینی تاثیر مفیدی روی سرماخوردگی ندارد. بادام زمینی یکی از مغزهای حساسیت زا است که به عنوان یک محرک بالقوه برای آزادسازی عمده هیستامین استفاده می شود. حساسیت زا بودن بادام زمینی شامل حال تمام افراد نیست. اما عدم مصرف آن در زمان سرماخوردگی برای همه یکسان است. اگر همیشه بادام زمینی خورده اید و هیچ گونه حساسیتی نداشته اید باید برای جلوگیری از افزایش التهاب و گرفتگی بینی حین سرماخوردگی از مصرف آن خودداری کنید.

خواص بادام برای سرماخوردگی

از گذشته تاکنون مصرف آجیل برای سرماخوردگی مرسوم بوده است. اما هر کدام از ترکیبات آجیل تسکین دهنده یک سری علائم هستند. مصرف بادام درختی در هنگام سرماخوردگی باعث بهبود گلو درد می شود.

  • می توان بادام را حین سرماخوردگی به تنهایی مصرف کرد و با اینکه آن را با موادی مانند عسل، آب پرتقال و… ترکیب کرد.
  • در زمان سرماخوردگی عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی بسیار آزار دهنده هستند و فرد ممکن است مواد مختلفی را جهت درمان امتحان کند. در هنگام سرماخوردگی اگر مقداری بادام خام درختی را با شیر، آب پرتقال یا عسل مخلوط کنید به راحتی عفونت های دستگاه تنفسی را رفع می کند.
  • بادام درختی منبعی غنی از ویتامین E، منیزیم، منگنز، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر و انرژی است که علاوه بر تاثیرات مفید آن روی سرماخوردگی باعث تقویت استخوان ها، محافظت از پوست، کاهش استرس، افزایش عملکرد شناختی، کنترل سطح قند خون، افزایش گردش خون و … می شود.

خواص پسته برای سرماخوردگی

خواص پسته برای سرماخوردگی

مهم ترین خواص آجیل برای سرماخوردگی تقویت سیستم ایمنی بدن است. در این بین پسته یکی از پرفایده ترین آجیل ها برای درمان علائم سرماخوردگی و آنفولانزا محسوب می شود. پسته دارای حجم زیادی مواد معدنی از قبیل پروتئین، چربی، ویتامین E، ویتامین C، پتاسیم، مس، تیامین، منگنز، ویتامین های گروه ب، فیبر، کربوهیدرات و آنتی اکسیدان است.

  • وجود این ریز مغذی ها به تقویت سیستم ایمنی کمک شایانی می کنند. در فصول سرد سال قرار دادن آجیل ترکیبی می تواند علایم آزار دهنده سرماخوردگی را کاهش دهد و یا از ابتلا جلوگیری کند.
  • یکی از خواص پسته رفع گلودرد و سرفه ناشی از سرماخوردگی است که دو علائم آزار دهنده هستند. البته بهتر است برای کاهش التهاب گلو و درمان گلودرد پسته خام مصرف شود.
  • دم کرده پوست پسته تازه هم می تواند تاثیر زیادی روی بهبود سرفه و سرماخوردگی داشته باشد. اگر در اوایل پاییز دچار سرماخوردگی شدید می توانید جوشانده پوست پسته را برای کاهش علائم مصرف کنید.
  • همانطور که گفته شد در پسته حجم بالایی از ویتامین های E و C و B وجود دارد که در رفع گلو درد و سرفه بسیار موثر است. برای سرفه های شدید مغز پسته خام مفید است و التهاب گلو را از بین می برد. شما می توانید قبل از اینکه درگیر ویروس سرماخوردگی شوید این آجیل را در میان وعده ها مصرف کنید تا به نوعی پیشگیری کنید و اگر هم مبتلا شدید سریعتر درمان شوید.

خواص فندق برای سرماخوردگی

خواص فندق برای سرماخوردگی

خواص آجیل برای سرماخوردگی برای بیشتر افراد ثابت شده است. اما همیشه توصیه بر این است که از آجیل ترکیبی استفاده شود تا به خوبی سیستم ایمنی بدن تقویت شود. اگر دچار سرماخوردگی شده اید و از علائم آزار دهنده آن خسته شده اید حتما در کنار اقدامات پزشکی مغز فندق خام را هم مصرف کنید.

  • فندق دارای مواد مغذی فراوان از قبیل کالری، چربی، فیبر، کربوهیدرات، پروتئین، ویتامین E، تیامین، منیزیم، مس، روی، پتاسیم، فسفر، فولات و … است که عنوان کپسول انرژی را به خود اختصاص داده است.
  • این آجیل علاوه بر بهبود علائم سرماخوردگی نقش مهمی در تقویت قوای جنسی، سلامت پوست و مو، کاهش سطح چربی خون، لاغری، درمان دیابت، درمان کم خونی و … دارد.
  • مصرف تنها چند عدد فندق در طول روز می تواند به شما حجم زیادی از مواد مغذی را بدهد و با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به بیماری های زیادی جلوگیری می کند. وجود آنتی اکسیدان، ویتامین سی و ویتامین ای موجود در فندق باعث کاهش التهابات بدن و درمان سرماخوردگی می شود.
  • البته در درمان سرماخوردگی بهتر است تمام آجیل های مفید به صورت خام مصرف شوند. نکته دیگری که وجود دارد این است که مغز فندق را با پوست خریداری کنید چون پوسته فندق دارای حجم زیادی آنتی اکسیدان است که التهابات گلو را کاهش می دهد و به تقویت عمومی بدن کمک می کند.
  • یکی دیگر از خواص فندق درمان سرفه ناشی از سرماخوردگی است. افرادی که بعد از سرماخوردگی دچار سرفه های مزمن و خلط دار می شوند می تواند فندق آسیاب شده را با عسل مخلوط کنند و آن را چند بار در روز مصرف کنند.
  • شما می توانید انجیر آسیاب شده را با شیر یا با ترکیب سایر مغزها مصرف کنید.

خواص انجیر خشک برای سرماخوردگی

نباید انتظار داشته باشید که تنها با مصرف یک قلم آجیل برای سرماخوردگی تمام علائم بهبود پیدا کند. ترکیب آجیل های مختلف در کنار هم می تواند بیشترین نتیجه را به دنبال داشته باشد. در این بین انجیر خشک یکی از آجیل های پر خواص برای بدن است که در درمان سرماخوردگی و کاهش عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی و جمع شدن خلط تاثیر زیادی دارد.

  • انجیر خشک سرشار از قند، انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین K، ویتامین C و … است. خواص انجیر خشک تنها برای سرماخوردگی نیست این میوه خشک می تواند تاثیر زیادی روی کاهش وزن سریع، افزایش استحکام استخوان و مفاصل، جلوگیری از پیری زودرس پوست، تقویت حافظه، کاهش قندخون در افراد دیابتی و … بگذارد.
  • مصرف انجیر خشک به روش های مختلف تنفس خشک و گلودرد ناشی از سرماخوردگی را بهبود می بخشد. چون این خشکبار دارای ویتامین سی و مواد معدنی متعدد است که تمامی ترکیبات برای بهبود علائم سرماخوردگی مفید هستند.
  • از مهم ترین خواص انجیر خشک می توان به رفع خلط به صورت طبیعی اشاره کرد. مصرف انجیر خشک در دوران سرماخوردگی باعث افزایش رطوبت در سیستم تنفسی و ریه ها می شود. در واقع سیستم تنفسی را دی هیدراته میکند تا دچار خشکی و سرفه نشود.
  • افرادی که با سرماخوردگی دچار التهابات ریوی شده اند می توانند انجیر خشک را به چند صورت مختلف مصرف کنند تا این التهابات درمان شود و سرفه و گلودرد تسکین پیدا کند. می توانید انجیر خشک را داخل آب گرم یک شبانه روز بگذارید و بعد هم انجیر و هم آب ان ها را مصرف کنید.

مصرف گردو در سرماخوردگی

مصرف گردو در سرماخوردگی

آجیل برای سرماخوردگی مفید است اما نمی توان هر آجیلی را در این زمان مصرف کرد. برخی از مغزها تنها قبل از ابتلا به سرماخوردگی مفید هستند و وقتی علائم سرماخوردگی شدید می شوند باید از مصرف آن ها خودداری کرد. مغز گردو یکی از مغزهای مفید و پرکاربرد است که در درمان سرماخوردگی موثر نیست. برخلاف سایر آجیل ها مصرف مغز گردو در زمان سرماخوردگی باعث تحریک گلو و افزایش التهابات گلو می شود.

گردو خاصیت آزادکردن هیستامین دارد و اگر در دوران سرماخوردگی مصرف شود موجب گرفتگی بیشتر بینی و تنفس سخت خواهد شد. اما مزایای گردو برای پیشگیری از سرماخوردگی است. این مغز دارای حجم بالایی سدیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین C، رتینول، اسید فولیک، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، فیلوکوئینون و … است که تمام این ترکیبات نقش مهمی در پیشگیری از سرماخوردگی دارند.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 0 Average: 0]

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Add your own review

Rating