تغییرات در هفته هفدهم بارداری

همه چیز درباره هفته هفدهم بارداری

تغییرات هفته به هفته بارداری به مادران باردار کمک می کند تا علائم طبیعی را از علائم خطرناک تشخیص دهند و یک پروسه شیرین را طی کنند. هر هفته از بارداری شاهد رویدادها و تغییرات جدیدی در مادر و جنین هستیم. جنین در هفته هفدهم بارداری اندازه یک انار رشد کرده و اندازه او حدود 13 سانتی متر است. علائم ابتدایی بارداری کاسته شده و ممکن است مادر علائم جدیدی مانند گرفتگی بینی، خونریزی بینی و یا خونریزی لثه را داشته باشد. در این هفته با توجه به تشخیص پزشک ممکن است آزمایش های ژنتیکی انجام شود.

تغییرات در هفته هفدهم بارداری

تغییرات در هفته هفدهم بارداری

اگر وارد هفته هفدهم بارداری شده اید احتمال در این هفته دیگر به نشانه ها و علائم بارداری عادت کرده اید و کمی وضعیت شما نسبت به هفته های ابتدایی بارداری بهبود پیدا کرده است. در این هفته حرکات جنین تا حدودی احساس می شود.

با توجه به کاهش علائم و تثبیت هورمون های بارداری در این هفته انرژی شما افزایش خواهد داشت. سایز شکم و سینه در این هفته تغییر پیدا می کند و ممکن است نیاز به لباس های بازتر داشته باشید.

هفته هفدهم بارداری ممکن است شروع تشکیل چربی و شکل گیری عضلات جنین باشد. شاید برای مادرانی که اولین بارداری خود را تجربه میکنند حرکات جنین در این هفته کمتر احساس شود.

‌تغییرات بدن مادر در هفته هفدهم بارداری

در هفته هفدهم بارداری جنین به اندازه یک انار رشد می کند و شکم مادر باردار کمی بزرگ می شود. سینه ها هم کمی بزرگ می شوند. بعد از این هفته رفته رفته رحم در حال بالا رفتن و خروج از لگن است.

در سه ماهه دوم به طور طبیعی هر هفته نیم کیلو اضافه وزن خواهید داشت. افرادی که تجربه دومین بارداری را دارند می توانند اولین حرکات جنین را احساس کنند اما ممکن است تا هفته 22 بارداری متوجه حرکات جنین نشوید که جای نگرانی نیست.

داشتن اضطراب و استرس در زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد و طبیعی است. اما هر حالتی که سلامت شما و جنین را به خطر بیندازد نیاز به پیگیری های جدی دارد. در نتیجه اگر اضطراب و استرس شدید شود باید به یک روانشناس مراجعه کنید.

در این هفته دیگر خبری از حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی نیست اما ممکن است مادر باردار علائم سوزش دل و سوء هاضمه داشته باشد. بهتر است وعده های غذایی را کوچک کنید و از مصرف مواد غذایی که باعث ناراحتی معده می شوند بپرهیزید.

وضعیت جنین در هفته هفدهم بارداری

وضعیت جنین در هفته هفدهم بارداری

جنین در هفته 17 بارداری حدود 175 گرم وزن و 13 سانتی متر قد دارد. تغییرات این هفته عبارتند از:

  • ماهیچه ها و استخوان ها که در هفته های پیشین تشکیل شده اند همچنان به رشد و بزرگ شدن ادامه می دهند.
  • تشکیل بافت چربی از این هفته شروع می شود و احتمالا در نواحی صورت، گردن، سینه و دیواره معده سلول های چربی ظاهر شود. این سلول ها رفته رفته در قسمت های کمر، پاها و بازوها هم شکل می گیرند. بافت چربی در بدن جنین به ذخیره انرژی، عایق بندی بدن و محافظت از اندام ها کمک میکند.
  • جنین در این هفته تمرین می کند تا مایع آمنیوتیک را ببلعد. ناهماهنگی در بلعیدن و مکیدن همچنان وجود دارد. هماهنگ شدن این دو عمل ممکن است تا هفته 32 تا 34 بارداری هم به طول بینجامد.
  • جفت و بند باف جنین همچنان رشد می کنند. ضخامت بند ناف و اندازه آن بیشتر می شود تا روند تغذیه بهتر شود. در جفت هم گردش خون افزایش پیدا می کند تا اکسیژن و مواد مغذی بهتر و بیشتر به جنین برسد.
  • دهان جنین در این هفته احتمالا باز و بسته می شود و نسبت به صداهای بلند عکس العمل نشان می دهد.

علائم هفته هفدهم بارداری

به طور کلی هر مادر بارداری با فرد دیگری علائم مشابهی ندارد. معمولا در نیمه ی دوم بارداری با تثبیت هورمون ها علائم هم کاهش پیدا می کنند. اما برخی از علائم مانند خونریزی لثه یا بینی و سردرد ممکن است دیده شود. به طور کلی وجود علائم زیر در این هفته طبیعی است:

  • کمر درد و درد لگن به دلیل بزرگ شدن عضلات رحم شایع است. در این هفته مادر باردار پر انرژیِ تر است. کمر درد و درد لگن دو علامت شایع در دوران بارداری هستند.
  • گرفتگی بینی یا رینیت بینی علامت رایجی در فواصل هفته های 13 تا 21 است. رینیت بینی به دلیل افزایش خونرسانی و تغییرات هورمونی اتفاق می افتد.
  • در این هفته مایعات بدن افزایش پیدا می کند. در این هفته جریان خون افزایش پیدا می کند به همین دلیل عرق، ترشحات بدن و مخاط بیشتر می شود.
  • به دلیل تغییرات هورمونی ممکن است اختلال در خواب پیدا کنید و رویاهای عجیب ببینید.
  • خارش سینه و شکم به دلیل کشیدگی پوست، افزایش وزن، خونریزی لثه و بینی، سوزش سر دل و سردرد از دیگر علائم مادر باردار می باشد.

علائم سقط جنین در هفته هفدهم بارداری

شیوع سقط جنین در هفته هفدهم بارداری کمتر است. اما اگر علائمی از قبیل:

  • خونریزی واژینال خفیف تا شدید
  • احساس بیماری
  • خروج بافت از واژن
  • خروج مایع از واژن
  • درد و گرفتگی شکم
  • احساس بیماری داشتید باید حتما به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

آزمایش های هفته هفدهم بارداری

آزمایش های هفته هفدهم بارداری

در هفته هفدهم بارداری ازمایش یا سونوگرافی خاصی وجود ندارد. اگر در هفته های قبل آزمایشات ژنتیکی و سونوگرافی های لازم را انجام داده باشید در این هفته موردی برای بررسی وجود ندارد. پزشک در این هفته فشار خون و وزن را اندازه می گیرد.

انجام آزمایش ادرار در این هفته می تواند میزان پروتئین و قند موجود در ادرار را نشان دهد. حتی در این آزمایش می توان عفونت ادراری، دیابت بارداری و پره اکلامپسی را تشخیص داد. اگر وضعیت جنین در هفته های پیشین مناسب نبوده باشد ممکن است پزشک سونوگرافی را تجویز کند.

سونوگرافی در هفته هفدهم بارداری

در هفته هفدهم بارداری سونوگرافی خاصی وجود ندارد. اما یک هفته بعد سونوگرافی سطح دو انجام می شود.

آزمایش غربالگری ژنتیکی در هفته ۱۷ بارداری

در بین هفته 15 تا 20 بارداری آزمایش غربالگری ژنتیکی تحت عنوان تست نشانگر چهارگانه انجام می شود. این آزمایش به منظور تشخیص مشکلاتی مانند نقص لوله عصبی و اختلالات کروموزومی انجام می شود. تجویز این ازمایش و انجام آن برای گروه های زیر ضروری است:

  • اگر یکی از فرزندان شما دارای اختلالات کروموزومی باشد.
  • اگر در بارداری قبلی مشکلات ژنتیکی وجود داشته باشد.
  • زمانی که در آزمایش های دوره اول در سه ماهه اول بارداری مشکلی وجود داشته باشد.
  • اگر در خانواده زن یا مرد فردی با مشکلات ژنتیکی وجود داشته باشد.

آزمایش آمنیوسنتز در هفته ۱۷ بارداری

در برخی موارد پزشک متخصص زنان و زایمان برای بررسی های دقیق تر آزمایش مایع آمنیوسنتز را تجویز می کند. با این آزمایش اختلالات کروموزومی، مشکلات ژنتیکی و نقص لوله عصبی در جنین تشخیص داده می‌شوند اما خطر سقط جنین هم افزایش پیدا می کند.

  • این آزمایش برای تمامی مادران باردار توصیه نمی شود و فقط زمانی که آزمایشات غربالگری نقص یا اختلالی را نشان دهند این آزمایش انجام می شود.
  • در این آزمایش با استفاده از سوزن نازک نمونه ای از مایع آمنیوتیک برداشته می شود. در هنگام انجام آزمایش باید با سونوگرافی رحم مشاهده شود تا سوزن به جنین آسیب نرساند.

خود مراقبتی در هفته هفدهم بارداری

هر چه سن حاملگی افزایش پیدا می کند رعایت یکسری نکات مهم می تواند سلامت بارداری را تضمین کند. این نکات عبارتند از:

  • داشتن یک برنامه غذایی سرشار از مواد مغذی
  • مصرف فراوان مایعات
  • استراحت کافی
  • داشتن فعالیت بدنی و ورزش طبق نظر پزشک
  • دوش آب سر برای تسکین درد و افزایش گردش خون
  • استفاده از اسپری سالین، یا قطره سالین برای رفع گرفتگی بینی
  • قرار دادن دو بالش در زیر سر برای رفع گرفتگی بینی هنگام خوابیدن
  • دوری کردن از محرک های محیطی مانند مواد شیمیایی، گرد و غبار آلوده، دود سیگار
  • مرطوب نگه داشتن هوای خانه برای جلوگیری از ایجاد گرفتگی بینی
  • استفاده از کفش مناسب، شکم بند و کمربند مخصوص بارداری، ورزش های مناسب برای رفع گرفتگی و درد کمر و لگن

تغذیه در هفته هفدهم بارداری

تغذیه در هفته هفدهم بارداری

تصور اینکه در بارداری اندازه دو نفر غذا بخورید کاملا اشتباه است. این موضوع تنها به افزایش وزن بیش از حد و ابتلا به دیابت بارداری منجر می شود.

دریافت کافی مواد مغذی مانند انواع سبزیجات، میوه ها، غلات می تواند سلامت بارداری شما را تامین کند. برای اینکه دچار بواسیر نشوید می توانید آب زیادی بنوشید و مواد غذایی سرشار از فیبر را مصرف کنید.

ورزش و فعالیت بدنی هفته هفدهم بارداری

همانطور که گفتیم در هفته هفدهم بارداری درد کمر و لگن شایع است اما فعالیت های بدنی و ورزش می تواند نقش موثری در تسکین این دردها داشته باشد از طرفی ورزش می تواند از دیابت بارداری جلوگیری کند. تمرینات ورزشی مناسب در دوران بارداری به بهبودی بعد از زایمان و پروسه زایمان طبیعی کمک می کند.

کم تحرکی می تواند باعث افزایش بی رویه وزن شود و خطر دیابت بارداری را افزایش دهد. پس در دوران بارداری با توجه به نظر پزشک هیچ منعی برای انجام فعالیت های ورزشی نیست.

نحوه خوابیدن در هفته هفدهم بارداری

هر چه سن حاملگی افزایش پیدا می کند نحوه خوابیدن هم باید تغییر پیدا می کند. دیگر مثل هفته های ابتدایی بارداری نمی توانید به پشت بخوابید چون به ورید تحتانی فشار وارد می شود و در جریان خون جنین اختلال ایجاد می شود. بهترین مدل خوابیدن از هفته هفدهم به بعد، خوابیدن به پهلوی چپ است.

تعیین جنسیت در هفته هفدهم بارداری

امکان تعیین جنسیت در هفته های قبل از هفته شانزدهم هم وجود دارد. اما اگر تا این لحظه جنسیت جنین برای شما مشخص نشده می توانید از این هفته تا هفته 20 برای تعیین جنسیت و بررسی موقعیت جنین یک سونوگرافی انجام دهید.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 0 Average: 0]

مطالب مرتبط

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.x