هفته هفتم بارداری

همه چیز درباره هفته هفتم بارداری

هفته هفتم بارداری به این معنی است که یک ماه و سه هفته از بارداری شما گذشته و شما در ماه دوم بارداری قرار دارید. در این هفته نیز همانند سایر هفته های دیگر حاملگی تغییرات گسترده ای در بدن مادر و جنین به وجود می آید. زیرا جنین مانند قبل به رشد و نموی خود ادامه می دهد. مادر در این هفته علائم و نشانه های مختلف و متفاوت تری را نسبت به هفته های قبل مشاهده می کند.

همچنین رشد جنین پیشرفت چشمگیری خواهد داشت. اگر در هفته هفتم بارداری هستید، باید اطلاعات کافی در مورد وقایع این هفته و نکات مهم آن داشته باشید. در ادامه مقاله می خواهیم به تغییرات جنین و بدن مادر و همچنین نکات خود مراقبتی این هفته را بررسی کنیم.

وضعیت رشد جنین در هفته هفتم بارداری

وضعیت رشد جنین در هفته هفتم بارداری

اندازه جنین در هفته هفتم بارداری به یک سانتی متر رسیده و تقریبا به اندازه یک حبه انگور کوچک می شود. در این هفته دست ها، پاها و اعضای صورت مانند چشم ها، دهان و گوش ها در حال تکامل هستند. بخش های مختلف چشم همانند قرنیه، شبکیه، عنبیه و … رشد می یابند. جوانه های مربوط به دست و پاها به رشد خود ادامه داده تا در آینده تمایز پیدا کنند. جالب است بدانید که پلک ها و زبان جنین نیز در این هفته شروع به رشد می کنند. ریه ها و دستگاه گوارشی در این هفته به سرعت در حال تکامل هستند.

در هفته هفتم بارداری بند ناف جنین شروع به شکل گیری می کند. بندناف وظیفه خون رسانی و رساندن مواد مغذی و اکسیژن را از بدن مادر به جنین به عهده دارد. بنابراین شکل گیری آن بسیار مهم است. کلیه ها در هفته 7 در مرحله دوم رشد خود قرار دارند. اندام های عصبی مانند مغز و نخاع که قبلا شکل گرفته اند، در این هفته رشد بیشتری پیدا می کنند.

در هفته هفتم بارداری اندازه ساک بارداری بین 18 تا 24 میلی متر است. البته این میزان بستگی به رشد جنین و سن حاملگی دقیق هم دارد. زیرا در برخی از بانوان این اندازه کمتر و در برخی بیشتر است.

رشد قلب در هفته 7 بارداری

به صورت معمول در هفته هفتم بارداری باعث ضربان قلب شنیده شود. این ضربان بین 90 الی 110 بار در دقیقه قرار دارد. تعداد این ضربان ها در هفته های آتی بیشتر شده و به 140 بار در دقیقه هم خواهد رسید.

تشخیص ضربان قلب جنین نشان دهنده سلامت و رشد صحیح آن می باشد. البته گاهی مواقع به دلایل مختلفی ممکن است این ضربان در هفته هفتم شنیده نشود. به همین دلیل پزشک جهت بررس مجدد ضربان قلب در هفته های هفتم و نهم نیز اقدام می کند. اگر ضربان قلب در این زمان ها هم شنیده نشود، امکان سقط شدن جنین وجود خواهد داشت.

انجام سونوگرافی در هفته هفتم بارداری

وضعیت رشد جنین در هفته هفتم بارداری

انجام سونوگرافی در هفته هفتم بارداری جهت تعین سن دقیق بارداری و بررسی ضربان قلب جنین بسیار ضروری است. گاهی مواقع در هفته ششم بارداری می توان ضربان قلب جنین را شنید. در نتیجه سونوگرافی در هفته 7 ام تکرار نمی شود. اما اگر ضربان قلب در هفته ششم شنیده نشود، انجام سونوگرافی واژینال در هفته هفتم بارداری ضروری است. اندازه ساک حاملگی، اندازه جنین و تعداد ضربان قلب او در هر دقیقه از طریق سونوگرافی مشخص خواهند شد.

نشانه های هشدار دهنده سقط جنین در هفته 7

در هفته هفتم بارداری به دلایل مختلفی ممکن است سقط جنین رخ دهد. البته امکان سقط شدن جنین در هفته های قبلی بیشتر است. معمولا جنین هایی که تا هفته هفتم دوام آورده اند کمتر سقط می شوند. اما اگر قلب جنین تشکیل نشود، امکان سقط شدن آن بالا می رود. زیرا این جنین دارای نقص ژنتیکی است. علائمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم نشانه هایی هشدار دهنده برای سقط جنین هستند. در صورت مشاهده هرگونه از این نشانه ها فورا به پزشک خود مراجعه کنید.

  • خروج مایعات زیاد از واژن
  • خونریزی خفیف یا شدید
  • درد و احساس گرفتگی شدید در ناحیه پایین شکم
  • خارج شدن هرگونه بافت از واژن

مادر در هفته 7 بارداری چه علائمی را تجربه می کند؟

مادر در هفته 7 بارداری چه علائمی را تجربه می کند؟

در هفته هفتم بارداری تغییرات گسترده ای در بدن مادر رخ می دهند. تنگ شدن دهانه رحم یکی از این تغییرات هستند. با ایجاد تغییرات هورمونی در بدن، گردش خون افزایش پیدا می کند. در نتیجه دهانه رحم مخاط بیشتری تولید خواهد کرد. این مخاط رقیق و شیری رنگ بوده و به آن لکوره می گویند. لکوره حاوی پلاگین است که به بسته دهانه رحم کمک می کند. این کار موجب محافظت از جنین و مادر در برابر بیماری ها و آسیب های دیگر خواهد شد.

تکرر ادرار و خستگی از دیگر نشانه های هفته هفتم بارداری هستند. به دلیل تغییرات رحم فشار بیشتری به مثانه وارد می شود. در نتیجه تکرر ادرار به وفور رخ می دهد. کمبود انرژی و خستگی در این هفته نیز ادامه دارد. برای جبران خستگی بهتر است از مصرف مکمل های غذایی، رژیم غذایی سالم و خواب کافی غافل نشوید. لکه بینی مربوط به لانه گزینی ممکن است تا هفته هفتم نیز ادامه پیدا کند. به همین دلیل برخی از مادران این لکه بینی را با علائم قاعدگی اشتباه می گیرند. البته منظور از لکه بینی، خونریزی خفیف یا زیاد نیست.

افزایش اشتها یا تنفر غذایی در مادران

یکی از علائمی که در هفته هفتم بارداری به وفور مشاهده می شود کاهش یا افزایش اشتها است. برخی از مادران در این هفته علاقه زیادی به خوردن غذا و مواد خوراکی پیدا می کنند. به همین دلیل ممکن است چند کیلو وزن در این هفته اضافه نمایند. اما برخی از مادران دیگر در این هفته به شدت بی اشتها شده و به نسبت به خوردن مواد غذایی بی میل می شوند.

در این حالت مادر ممکن است لاغر شده و وزن از دست دهد. در واقع ویار غذایی در هفته هفتم برای هر مادری با هر شرایطی فرق می کند. بنابراین اگر اشتهایتان کم شده نیازی نیست نگران باشید. زیرا این علائم کاملا طبیعی هستند.

شفاف شدن و درخشندگی پوست در هفته هفتم بارداری

بالا رفتن هورمون ها در هفته هفتم بارداری می توانند به شدت موجب چرب شدن پوست و موی مادر شوند. درنتیجه پوست در این هفته شفافیت زیادی پیدا می کند. همچنین چرب شدن پوست ممکن است باعث جوش زدن پوست شود. بنابراین اصلا حساس نباشید و علائم را جدی نگیرید. زیرا منشاء تمامی این علائم تغییرات هورمونی هستند. تغییراتی که در بدن شما در حال رخ دادن می باشند. افزایش جریان خون بدن یکی دیگر از دلایل شفاف شدن پوست است.

افزایش نفخ، مشکلات گوارشی و حالت تهوع

بالا رفت هورمون استروژن در هفته هفتم بارداری به شدت نفخ را افزایش می دهد. برخی از مادران این نفخ را با بزرگ شدن شکم در اثر رشد رحم اشتباه می گیرند. در حالی که رشد رحم از هفته 12 شروع خواهد شد. افزایش ترشح هورمون پروژسترون در خون باعث شل شدن ماهیچه ها و کند شدن حرکت آن ها می شود. درنتیجه حرکات روده ای کاهش پیدا کرده و مادر دچار مشکلات گوارشی همچون یبوست می شود. بهتر است این علائم را جدی نگیرید زیرا به زودی برطرف خواهند شد.

حس بویایی در هفته هفتم بارداری قوی و بسیار حساس تر می شود. درنتیجه حالت تهوع صبحگاهی مادر در این هفته افزایش پیدا می کند. یکی از دلایل کاهش اشتها در این دوران، افزایش حالت تهوع صبحگاهی است.

آزمایش های لازم در هفته 7 بارداری

برخی از مادران به دلیل داشتن لکه بینی تا هفته هفتم بارداری متوجه حامله بودنشان نمی شوند. به همین دلیل این مادران باید در این هفته نزد پزشک متخصص مراجعه کرده و آزمایش های مهمی را جهت اطمینان از سلامتی خود و جنین شان انجام دهند. اندازه گیری فشار خون، آزمایش ادرار، معاینه لگن، وضعیت رحم و لوله های فالوپ و … در این هفته لازم است. انجام چکاپ کامل به تعین وضعیت سلامتی جنین و مادر کمک می کند.

نکات مهم خودمراقبتی در هفته هفتم بارداری

نکات مهم خودمراقبتی در بارداری

در هفته هفتم بارداری همانند سایر هفته های دیگر باید نکات مهم خودمراقبتی را به دقت رعایت کنید. در ادامه به معرفی برخی از این نکات می پردازیم.

  • به دلیل داشتن یبوست در این هفته، مصرف مواد غذایی فیبردار ارزش دوچندان پیدا می کند. سبزیجات و میوه ها سرشار از فیبر هستند.
  • انجام ورزش های مخصوص و حرکات کششی را فراموش نکنید. زیرا ورزش کردن به رفع خستگی و کمبود انرژی شما کمک می کند.
  • از قرار گیری در معرض دود سیگار بپرهیزید.
  • مصرف اسید فولیک را فراموش نکنید. زیرا این ماده برای رشد بسیاری از اندام های بدن فرزندتان ضروری است.
  • ویتامین های دوران بارداری را به صورت مرتب مصرف کرده و بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  • به اندازه کافی استراحت کرده و ساعت خواب خود را تنظیم کنید.

باید و نبایدهای هفته 7 حاملگی

از هفته هفتم بارداری به بعد باید مراقب لباس هایی که می پوشید باشید. همواره لباس های نخی و آزاد انتخاب کنید. سینه های شما در حال رشد بوده و روز به روز حساس تر می شوند. بنابراین سوتین های راحت و کشی بپوشید.

بهداشت خود را رعایت کرده و سعی کنید خود را از هر گونه عفونت و بیماری دور نگه دارید. نسبت به انجام آزمایش ها و نوبت های سونوگرافی کوشا باشید. زیرا این آزمایش ها جهت کنترل و نظارت بر رشد جنین شما انجام می شوند.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 0 Average: 0]

مطالب مرتبط

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.x