هفته ششم بارداری

هفته ششم بارداری چه اتفاقی می افتد؟

هفته ششم بارداری به این معنی است که یک ماه و دو هفته کامل از زمان باردار شدن شما گذشته است. مدت زمان بارداری که 40 هفته کامل است از تاریخ اولین روز دوره قاعدگی قبل محاسبه می شود. در هفته ششم مادران باردار علائم مختلفی را تجربه کرده و جنین در مرحله جدیدی از رشد خود قرار می گیرد. در واقع جنین در طول تمام دوران بارداری به سرعت در حال رشد و نمو بوده و هرگز متوقف نمی شود.

مشاهده برخی از علائم در هفته 6 خطرناک هستند. بنابراین با مشاهده این علائم لازم است فورا به پزشک خود مراجعه کنید. در این مقاله می خواهیم به صورت کامل وضعیت جنین و مادر را در هفته ششم بارداری بررسی کرده و به بحث پیرامون آن بپردازیم.

وضعیت رشد جنین در هفته ششم بارداری چگونه است؟

وضعیت رشد جنین در هفته ششم بارداری چگونه است؟

احتمالا شما نیز کنجکاو هستی که وضعیت رشد فرزندتان در هفته ششم بارداری چگونه است؟ اصلا جنین در این هفته چه تغییراتی می کند؟ ابعاد جنین در هفته 6 به بیش از دو برابر هفته قبل خود رسیده و بین 3 الی 5 میلی متر قرار دارد. یعنی جنین تقریبا هم اندازه یک دانه برنج یا گندم شده و وزن آن تنها یک گرم است. جوانه ها و برجستگی های ریزی روی بدن جنین به وجود می آیند. این جوانه ها به مرور زمان رشد و نمو پیدا کرده به پا، دست، چشم و گوش تبدیل می شوند. وزیکول های بینایی در کناره های سر به وضوح تشکیل می شوند.

سیستم عصبی بدن در هفته 6 بارداری به سرعت در حال رشد و تکامل است. یعنی نخاع و مغز در حال شکل گیری هستند. در بسیاری از مادران ضربان قلب در هفته 6 شنیده شده و تعداد آن به بیش از 105 ضربان در هر دقیقه می رسد. اگر ضربان قلب در این هفته شنیده نشود، شاید دلیل آن جلو بودن زمان بارداری مادر است. در این صورت داشتن ضربان قلب جنین باید در هفته هفتم برای بار دوم چک شود.

 

بیشتر بدانید: هفته پنج بارداری

 

جالب است بدانید که قسمت هایی از صورت جنین در هفته ششم بارداری شروع به تشکیل شدن می کنند. گوش خارجی و گوش داخلی، دهان، چشم ها، بینی و … در حال شکل گیری هستند. سیستم تنفسی و ریه ها شکل گیری خود را کم کم شروع می کنند. در این هفته تکان خوردن و جنبیدن های بسیار آرام و کند جنین شروع می شوند. اما شما قادر به احساس آن نخواهید بود. زیرا اندازه جنین کوچک بوده و حرکات آن آرام هستند.

انجام سونوگرافی در هفته ششم بارداری

سونوگرافی در هفته ششم بارداری جهت اطمینان از رشد صحیح جنین و ضربان قلب او انجام می شود. در این سونوگرافی ساک بارداری مشاهده شده و اندازه آن بین 10 تا 17 میلی متر است. کیسه زرده و جنین در ساک بارداری قرار دارند. تعیین سن بارداری از طریق اندازه گیری سر جنین تا قسمت نشیمنگاه او انجام می شود. ضربان قلب جنین را می توانید در اواخر هفته ششم بارداری بشنوید. اگر ضربان قلب شنیده نشود، باید هفته بعد جهت تکرار سونوگرافی و مطمئن شدن از ضربان قلب جنین اقدام کنید.

وضعیت دوقلو یا چندقلوها در هفته 6 بارداری

در هفته ششم بارداری وضعیت دوقلوها و چندقلوها نیز تفاوت چندانی با جنین های دیگر ندارد. تنها تفاوت آن مشاهده دو یا چندین جنین در رحم مادر است. اما نکته مهم این است که این مادران بیشتر از مادرهای دیگر ممکن است به برخی از عوارض و خطرات حاملگی رو به رو شوند. این عوارض شامل دیابت، افزایش وزن شدید، آنمی، خونریزی، زایمان زودرس و … هستند.

بنابراین مادرانی که چندقلو باردار هستند باید نکات خود مراقبتی را جدی تر گرفته و بیشتر مراقب خود باشند. این مادران به تغذیه مقوی تر و بیشتری نسبت به دیگر مادرها نیاز دارند. انجام به موقع چکاپ های پزشکی برای این مادران ضروری است.

علائم و نشانه های مادر در هفته ششم بارداری

علائم و نشانه های مادر در هفته ششم بارداری

مادران در هفته ششم بارداری علائم و نشانه های مختلفی را تجربه می کنند. تهوع صبحگاهی در این هفته همچنان بر دوام است. کمبود اشتها و بی میلی به برخی از غذاها در این هفته مشاهده می شود. سینه های مادر بزرگ تر شده و در اطراف نوک آن ها هاله ای قهوه ای به وجود می آید. همچنین نوک پستان مادر حساس تر و دردناک تر می شود.

خستگی و کمبود انرژی همراه با سردرد در هفته ششم بارداری بیشتر رخ می دهد. نمی توان از تحولات خلقی این هفته نیز چشم پوشی کرد. نفخ شکم و تکرر ادرار نیز در این هفته همچنان بر دوام خواهند بود. زیرا تغییرات رحم موجب افزایش وزن آن شده و فشار بیشتری به مثانه وارد می کنند. تمامی این علائم به دلیل بالا رفتن میزان هورمون های بارداری در خون مادر بوده و کاملا طبیعی هستند.

چگونگی رفع حالت تهوع صبحگاهی

بیش از 80 درصد مادران در دوران بارداری خود حالت تهوع صبحگاهی را تجربه می کنند. هفته ششم بارداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. این حالت تهوع می تواند به شدت فعالیت های روزانه مادر را مختل کرده و موجب آزار او شود. البته خوشبختانه این حالت تهوع بیشتر در هنگام صبح رخ می دهد. روش های مختلفی جهت رفع حالت تهوع صبحگاهی وجود دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

  • حجم وعده های غذاییتان را کمتر و تعداد آن ها را بیشتر کنید.
  • از خوردن غذاها و خوراکی هایی که باعث تشدید حالت تهوع تان می شوند بپرهیزید.
  • مکمل های حاوی ویتامین ب 6 را با هماهنگی پزشکتان مصرف کنید.
  • مایعات زیادی نوشیده و همواره بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  • از خوردن غذاهای چرب، بسیار شیرین و تند بپرهیزید. زیرا این غذاها تحریک پذیری معده را افزایش می دهند.
  • در هنگام غذا خوردن آب ننوشیده و بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید.

روش هایی برای تامین انرژی و رفع خستگی مادران باردار

یکی از علائم هفته ششم بارداری که می تواند موجب آزار بانوان باردار شود، خستگی و کمبود انرژی بیش از حد است. این اتفاق به دلیل تغییرات هورمونی و تغییرات ایجاد شده در بدن مادر رخ می دهد. راهکارهایی برای رفع کاهش خستگی و بازگرداندن انرژیتان وجود دارد. با رعایت توصیه های زیر می توانید انرژی بیشتری برای انجام فعالیت های روزانه خود تامین کنید.

  • استراحت کافی داشته باشید. اگر شاغل هستید و یا کودکان دیگری دارید، حتما زمانی را به استراحت خودتان اختصاص دهید.
  • شب ها زودتر به رختخواب بروید و زمان خواب خود را تنظیم کنید.
  • در طول روز مایعات زیادی نوشیده و نزدیک خواب آب زیادی مصرف نکنید.
  • برای تامین انرژی خود از مصرف کافئین خودداری کنید. زرا کافئین می تواند رشد جنین شما را مختل کند.
  • انجام برخی از کارهای روزانه را به فرد دیگر یا همسرتان واگذار نمایید.

مشاهده لکه بینی در هفته ششم بارداری طبیعی است؟

مشاهده لکه بینی در هفته ششم بارداری عادی نیست اما نمی تواند خطرناک و نگران کننده هم باشد. در واقع میزان خطرناک بودن این موضوع بستگی به نوع خونریزی و میزان آن دارد. مشکلات هورمونی در اغلب موارد سبب ایجاد لکه بینی در این هفته می شوند. توصیه ما این است که در صورت مشاهده هر گونه لکه بینی با هر میزانی حتما به پزشک مراجعه کنید. زیرا گاهی اوقات لکه بینی می تواند نشانه سقط جنین باشد.

نشانه های سقط جنین در هفته 6 بارداری

نشانه های سقط جنین در هفته 6 بارداری

برخی از مادران به دلیل پاره ای از مشکلات ممکن است دچار سقط جنین در هفته ششم بارداری شوند. آگاهی از نشانه ها و علائم سقط جنین باعث می شود که همواره نسبت به مشاهده این علائم حساس باشید. در نتیجه اگر خطری شما یا فرزندتان تهدید کند زودتر می توانید آن را تشخیص دهید. از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری نمایید. داشتن بیماری زمینه ای، ابتلاء به عفونت شدید، مشکلات هورمونی و نقض ژنتیکی می تواند سبب سقط جنین در هفته ششم بارداری شوند. نشانه های زیر ممکن است علائم سقط جنین باشند.

  • خونریزی شدید واژینال
  • ترشح مایع فراوان از واژن
  • خارج شدن هرگونه بافت از واژن
  • گرفتگی شدید شکم و درد گرفتن عضلات آن

نکات مهم خودمراقبتی برای مادر در این هفته

انجام نکات خود مراقبتی در هفته ششم بارداری تضمین کننده سلامت مادر و جنین هستند. پس تمامی این نکات و توصیه ها را جدی بگیرید. در رعایت کردن آن ها کوشا باشید.

  • مکمل هایی که توسط پزشکتان تجویز شده را به صورت مرتب مصرف کنید. این مکمل ها انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را به بدن شما و فرزندتان می رسانند.
  • در طول روز ورزش کنید و فعالیت داشته باشید. البته منظورمان انجام ورزش های سبک و آرامش دهنده است نه ورزش های سنگین و پرهیجان.
  • سبزیجات و میوه جات زیادی مصرف کنید. مصرف فیبر می تواند مشکلات گوارشی مانند یبوست را برطرف نماید.
  • از رفتن به آب گرم و سونا به شدت بپرهیزید. زیرا گرمای بیش از 38 درجه می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
  • روزانه حداقل 10 لیوان آب بنوشید. به این ترتیب آب بدن خود را تامین کنید.
  • از مصرف هر گونه مشروبات الکلی و استعمال دخانیات بپرهیزید.

انجام کدام مراقبت های پزشکی در این هفته ضروری است؟

انجام کدام مراقبت های پزشکی در هفته ششم بارداری ضروری است؟

برخی از مادرهای بارداری در هفته ششم بارداری با مشاهده هر علائمی خود را نگران می کنند. در صورتی که نیازی نیست استرس بیش از حدی را به خود وارد کنید. در صورت مشاهده هر گونه از نشانه های زیر به در هفته ششم بارداری پزشک مراجعه نمایید.

  • سردرد شدید
  • ورم شدید دست ها و پاها
  • خونریزی واژینال
  • تب و التهاب
  • سوزش ادرار شدید و عفونت واژینال
  • تار شدن دید
  • احساس درد شدید در ناحیه لگن و شکم
برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 0 Average: 0]

مطالب مرتبط

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.x