تحولات کلی هفته دوازدهم بارداری            

همه چیز درباره هفته دوازدهم بارداری

هفته دوازدهم بارداری، هفته ای است که با اتمام آن، دوره سه ماهه اول بارداری تمام شده و وارد دوره سه ماهه دوم می شوید. بسیاری از مادران در این هفته علائم ضد و نقیضی را تجربه می کنند و این بستگی به وضعیت بدنی و آمادگی جسمی مادر دارد. اما تغییرات جنین در این هفته کاملا مشهود بوده و تقریبا برای همه یکسان اند.

اگر شما نیز یک مادر هستید که در این برهه زمانی قرار دارید، حتما باید در مورد این هفته و باید و نبایدهای آن بیشتر بدانید. همچنین داشتن اطلاعات در مورد علائم و نشانه های سقط جنین و آزمایش های مهم در این هفته ضروری است. در ادامه مقاله اطلاعات جامع و کاملی را در مورد هفته دوازدهم بارداری در اختیار شما قرار می دهیم.

تحولات کلی هفته دوازدهم بارداری        

تحولات کلی هفته دوازدهم بارداری            

قبل از آنکه به صورت جزئی تحولات هفته دوازدهم بارداری را بررسی کنیم، بهتر است ابتدا به صورت اجمالی با آن آشنا شوید. هفته 12 بارداری هفته ای است که هم خودتان و هم اطرافیانتان از روی تغییرات شکم متوجه وجود جنین و بارداری خواهید شد. زیرا کوچولوی دلبند شما در این هفته تمایل دارد به سرعت رشد کرده و بزرگتر شود.

بسیاری از علائم آزاردهنده ای که در هفته های قبلی تجربه کرده اید، در این هفته تقریبا برطرف خواهند شد. بنابراین در این هفته می توانید نفس راحتی بکشید. انجام سونوگرافی و برخی آزمایش های عمومی در این هفته برای بعضی از مادران توصیه می شود.

البته موردی که بسیار اهمیت دارد، انجام آزمایش های تخصصی غربالگری برای برخی از مادران با وضعیت حساس در این هفته است. اگر پزشکان انجام این آزمایش ها را برای شما ضروری دانسته است، حتما نسبت به انجام آن ها اقدام کنید. زیرا این موضوع تاثیر مستقیم بر سلامت شما و فرزندتان دارد.

وضعیت رشد جنین در هفته دوازدهم بارداری چگونه است؟

می دانیم ذوق این را دارید که بدانید فرزندتان در هفته دوازدهم بارداری چه اندازه ای است. زیرا بسیاری از مادران مشتاق هستند بدانند که جنینشان در این هفته چه تغییراتی پیدا می کند. پس بیشتر از این شما را منتظر نمی گذاریم. در این هفته اندازه جنین شما تقریبا 5/6 سانتی متر بوده و به اندازه یک لیمو ترش است. این اندازه لیمو ترش حاصل دو برابر شدن اندازه آن در سه هفته گذشته است! در هفته 12 حاملگی تقریبا تمامی ماهیچه ها، استخوان ها و اندام های بدن جنین تشکیل شده و رشد کرده اند. بنابراین از این هفته به بعد این اندام ها به رشد خود ادامه داده و تکامل پیدا می کنند.

جالب است بدانید که در هفته دوازدهم بارداری اندام های تناسلی جنین نیز رشد می کنند. اما اندازه آن ها به حدی نیست که بتوان بفهمید جنین شما یک گل پسر است یا یک گل دختر. به هر حال بهتر است برای دانستن جنسیت جنین عجله زیادی به خرج ندهید تا اندام های جنسی واضح تر شوند. در ادامه به برخی از تغییرات فیزیکی مهم جنین در هفته دوازدهم حاملگی می پردازیم.

  • تارهای صوتی در حال شکل گیری بوده و ناخن های دست نیز تشکیل می شوند.
  • غده هیپوفیز ترشح هورمون را شروع می کند.
  • پوست جنین ظریف تر و شفاف تر می شود.
  • فضای خالی برای روده ها در داخل شکم ایجاد شده و روده ها در جای خود قرار می گیرند.
  • استخوان های بلند و استخوان جمجمه محکم تر می شوند.
  • عملکرد اندام های داخلی بدن شروع خواهد شد. کبد شروع به تولید گلبول های سفید کرده و مغز استخوان گلبول های سفید را می سازد.
  • عملکرد جفت شروع شده و فعالیت قلب بسیار بیشتر می شود.

علائم و نشانه های مادر در هفته دوازدهم بارداری

علائم و نشانه های مادر در هفته دوازدهم بارداری

از وضعیت رشد جنین در هفته دوازدهم بارداری گفتیم. اما وضعیت مادر در این هفته چگونه است؟ وضعیت بدن و حال و هوای مادر در این هفته چه تغییراتی پیدا می کند؟ در این هفته ممکن است علائم جدیدی را تجربه کنید که در هفته های قبل با آن ها مواجه نشده اید. شاید هم مواجه شده اید و جدی نگرفته اید. اما در این هفته برخی از این علائم بیشتر خود را نشان می دهند. سردرد، احساس خستگی، سرگیجه، نفخ شکم، قوی شدن حس بویایی و … جزء این نشانه ها هستند.

افزایش هورمون پروژسترون و افزایش خونرسانی به جنین در این هفته موجب ایجاد این علائم در مادر می شوند. بنابراین اصلا نیازی نیست خودتان را نگران کنید. اما سعی کنید نسبت به مصرف قرص آهن و سایر قرص های تقویتی تجویز شده توسط پزشک هوشیار باشید. زیرا تمامی این مکمل های تغذیه ای جهت تضمین سلامت شما و جنین تان تجویز می شوند.

بزرگ شدن رحم و بالا آمدن شکم در هفته 12

یکی از مهم ترین علائم مادر در هفته دوازدهم بارداری، رشد رحم و بالا آمدن آن و در نتیجه بالا آمدن شکم است. اگر آدم لاغر اندامی بوده اید، اطرافیان شما در این هفته متوجه بارداری شما خواهند شد. زیرا رحم با رشد خود به اندازه یک گریپ فروت بزرگ می شود. در این هفته سعی کنید هیچ گونه لباس زیر و شلوار تنگی را نپوشید. زیرا این گونه به شکم شما فشار وارد خواهد شد. بهتر است از این هفته به بعد به فکر ایجاد تغییراتی در نحوه لباس پوشیدن خود باشید. زیرا به احتمال زیاد لباس های قبلی تان دیگر اندازه تان نخواهند بود.

کاهش حالت تهوع و بهبود تکرر ادرار شدید مادر

خوشبختانه از هفته دوازدهم بارداری به بعد علائم آزاردهنده مادر بسیار خفیف تر و کمتر می شوند. با رشد جفت، ترشح هورمون گنادوتروپین در بدن مادر بسیار کاهش می یابد. در نتیجه علائمی همچون حالت تهوع صبحگاهی کمتر می شوند. با کاهش حالت تهوع، اشتهای مادر بهبود پیدا می کند. بنابراین اگر تاکنون تغذیه خوبی نداشته اید، بهتر است سروسامانی به خورد و خوراکتان دهید.

یکی از علائم دیگری که در این هفته خوشبختانه کمتر می شود، تکرر ادرار است. با رشد رحم، رحم به سمت بالا می رود. در نتیجه فشار از روی مثانه برداشته شده و تکرر ادرار کمتری رخ می دهد. اما با رشد جنین در هفته های بعد و بزرگ تر شدن رحم، فشار بر روی مثانه و تکرر ادرار برمی گردد.

تغییرات مربوط به میل جنسی و وضعیت پوست مادر

از دیگر تغییرات مهم بدن مادر در هفته دوازدهم بارداری می توان به تغییرات پوست و میل جنسی آن ها اشاره کرد. ترشح هورمون های استروژن و پروژسترون در این هفته بیشتر می شود. درنتیجه مادر علائمی همچون تغییرات میل جنسی را تجربه خواهد کرد. البته این میل جنسی در برخی مادران سیر صعودی و در برخی دیگر سیر نزولی دارد.

بنابراین نمی توان وضعیت میل جنسی را در همه مادران یکی دانست. مورد دیگر تغییرات پوستی است. در این هفته ممکن است شاهد برخی از لکه های قهوه ای کمرنگ روی پوست شوید. سعی کنید پوست خود را مرتبا لایه برداری کرده و روتین پوستی خود را رعایت کنید. همچنین از ضدآفتاب های قوی در طول روز بهره ببرید.

علائم خطرناک سقط جنین در هفته دوازدهم بارداری

دانستن علائم خطرناک و هشداردهنده سقط جنین در هفته دوازدهم برای همه مادران ضروری است. زیرا با مشاهده این علائم و یا مشاهده چند عدد از این علائم با هم می توانید وضعیت سلامتی جنین را چک کنید. البته این بدین معنی نیست که با مشاهده هر یک از این علائم هول کنید و استرس زیادی به خود وارد نمایید. زیرا همان دلهره و استرس می تواند به ضررتان تمام شود. نشانه های هشداردهنده عبارتند از:

  • خارج شدن مایع از واژن
  • گرفتگی و درد شکم، کمر، لگن یا پاها
  • خونریزی خفیف تا شدید
  • احساس بیمار بودن و نداشتن انرژی
  • خارج شدن هرگونه بافت از واژن

در صورت مشاهده این علائم خونسردی خود را حفظ کرده و در اولین فرصت با پزشک خود تماس بگیرید یا حضورا به کلینیک مراجعه کنید.

 

همچنین بخوانید :

 

آزمایش های مهم هفته 12 بارداری که باید انجام دهید

احتمالا پزشک شما دومین ملاقات و ویزیت قبل از تولد جنین را در هفته دوازدهم بارداری انجام دهد. در این هفته آزمایش هایی برای مادر تجویز می شود. این آزمایش ها جهت اطمینان از وضعیت سلامتی مادر و جنین انجام خواهند شد. بهتر است چکاپ ها و اقدامات پزشکی زیر را در اسرع وقت انجام دهید.

  • وزن و فشار خون شما بررسی می شود. بهتر است اضافه وزن زیاد یا فشار خون بالا نداشته باشید.
  • آزمایش ادرار جهت بررسی میزان قند و پروتئین های بدن انجام می شود. وجود قند در ادرار نشان دهنده دیابت و وجود پروتئین نشان دهنده عفونت مجاری ادراری و کلیه هاست. برخی از مادران در دوران بارداری به صورت موقت به دیابت مبتلا می شوند.
  • سونوگرافی از دیگر آزمایش های مهم هفته 12 بارداری است.

انجام سونوگرافی در هفته دوازدهم بارداری

اگر تاکنون صدای قلب جنین را نشنیده اید، هفته دوازدهم بارداری بهترین زمان آن است. در این هفته فعالیت قلب افزایش یافته و ضربان آن بیشتر می شود. درنتیجه با استفاده از سونوگرافی به راحتی می توانید صدای قلب جنین را بشنوید. همان طور قبلا اشاره کردیم، تشخیص جنسیت جنین در این هفته با سونوگرافی امکان پذیر نیست. زیرا اندام های جنسی تکمیل نشده اند.

نکات مهم خودمراقبتی برای مادران در هفته 12 بارداری

نکات مهم خودمراقبتی برای مادران در هفته 12 بارداری

با رعایت نکات مهم خودمراقبتی می توانید تمام این دوره را با سلامت و راحتی هرچه تمام تر پشت سر بگذارید. این نکات مهم عبارتند از:

  • از مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی بپرهیزید. حرکات ورزشی کگل را جهت داشتن زایمان راحت تر و کاهش علائم آزاردهنده حاملگی انجام دهید.
  • کرم ها و لوسیون های موبر و روش هایی مانند لیزر جهت از بین بردن موهای زائد در دوران بارداری توصیه نمی شوند.
  • روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.
  • مکمل های تغذیه ای خود را مرتبا مصرف نمایید.

جمع بندی

در این مقاله به صورت کامل به هفته دوازدهم بارداری و وضعیت جنین و مادر در این برهه زمانی پرداختیم. فراموش نکنید که تمام هفته های دوران بارداری به یک اندازه مهم و سرنوشت ساز هستند. بنابراین بهتر است نسبت به وضعیت سلامت بدنی خود و جنینتان در این دوران بیشتر آگاه باشید.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 0 Average: 0]

مطالب مرتبط

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.x