10 راهکار درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه

جه اطلاعاتی درباره راهکارهای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه دارید؟ سرماخوردگی و آنفولانزا شایع ترین بیماری های ویروسی هستند که با شروع فصل سرما اپیدمی آن ها چندین برابر می شود. این بیماری های ویروسی سالانه افراد زیادی را درگیر می کنند. اما کشنده نیستند و با راهکارهای خانگی و دارویی کاملا رفع می شوند. بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا خطرناک نیستند. اما چون مقاومت بدن را کاهش می دهند زمینه ورود ویروس و باکتری به بدن را افزایش می دهند.

روش های درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه

روش های درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه

شما می توانید در کنار درمان های دارویی که پزشک برایتان تجویز می کند یک سری راهکار خانگی هم برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا به کار بگیرید تا علائم در شما کاهش پیدا کند و طول درمان کوتاه تر شود. در زیر راهکارهای خانگی سریع را برای درمان سرماخوردگی عنوان می کنیم.

چای نعناع و اکالیپتوس

یکی از راهکارهایی که برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا تاثیر گذار است چای نعناع و اکالیپتوس است. این دو گیاه درمان کننده ی دردهای گلو و تسکین سرفه هستند. از دیگر خواص این گیاه می توان به رفع عطسه و گرفتگی بینی، خواص ضد احتقانی و … اشاره کرد. زمانی که علائم سرماخوردگی در شما بیشتر می شوند بهتر است مصرف نوشیدنی های کافئین دار را کمتر کنید تا دچار تحریک سیستم تنفسی نشوید.

دمنوش لیمو و عسل بهترین درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

شگفت انگیز است که در خانه با دمنوش لیمو و عسل بتوانید درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را پیش برید. افرادی که دچار سرماخوردگی و سرفه های مزمن می شوند می توانند این ترکیب سرشار از ویتامین سی و آنتی اکسیدان را مصرف کنند. اگر این محصول به صورت گرم مصرف شود ویروس های بیماری زا را از بین می برد و باعث تسکین درد قفسه سینه و سرفه می شود. برای درست کردن این دمنوش مقداری عسل و آب لیمو ترش تازه را در مقداری اب ولرم بریزید و چند بار در روز آن را مصرف کنید.

مصرف پیاز برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با محصولات حاوی آنتی اکسیدان امکان پذیر است. پیاز قرمز به صورت خام و همراه غذا تاثیر فوق العاده ای روی درمان بیماری های ویروسی دارد. این پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است که با روش های مختلفی می توان آن را مصرف کرد. ترکیب پیاز خرد شده با عسل هم برای درمان این بیماری ها مفید است. این ترکیب را در شیشه بریزید و بعد از یک روز هر بار یک قاشق بخورید تا گلو درد شما تسکین پیدا کند.

استراحت و گرم نگه داشتن بدن

سرماخوردگی و آنفولانزا

همه ما می دانیم که تنها درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استراحت کردن و گرم نگه داشتن بدن است. با استراحت کردن بدن ریکاوری می شود و توان اولیه خود را به دست می آورد. برای تقویت سیستم ایمنی و رفع سریع تر علایم این بیماری ها باید بدن خود را گرم نگه دارید و استراحت کنید. برای سرکوب ویروس ها و عفونت ها در زمان سرماخوردگی استراحت کردن و گرم نگه داشتن بدن بسیار کمک کننده هستند. بدن انسان در قالب تب و بالا بردن دمای بدن به مقابله با ویروس ها می پردازد. در نتیجه اگر شما خودتان بدنتان را گرم نگه دارید می توانید ویروس ها را سرکوب کنید.

بهتر است در این دوران از ورزش کردن و انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید. فعالیت های اضطراب آور و استرس زا برای شما خوب نیست. حدالمقدور سعی کنید تا بهبودی کامل آرامش داشته باشید و روزی ۸ ساعت بخوابید با این کار سیستم ایمنی بدن فرصت کافی برای تولید مجدد گلبول های سفید و لنفوسیت تی کشنده به منظور مقابله با ویروس های آنفولانزا و سرماخوردگی را خواهد داشت.

غرغره آب و نمک بهترین درمان سرماخوردگی و آنفولانزا در خانه

راحت ترین روش درمان سرماخوردگی و‌ آنفولانزا غرغره کردن آب نمک است. علایم سرماخوردگی باید در روزهای ابتدایی کاهش پیدا کنند شما در کنار درمان های دارویی که توسط پزشک دریافت می کنید می توانید برای از بین بردن عفونت های گلو و پشت حلق از این ترکیب غرغره کنید. غرغره کردن آب نمک می تواند روش موثر برای جلوگیری از تکثیر ویروس ها و گسترش عفونت باشد.

شما می توانید روزانه چندین مرتبه این کار را تکرار کنید. می توانید به جای اینکه خودتان این ترکیب را آماده کنید از سرم های شستشو استفاده کنید چون غلظت نمک آن ها استاندارد است.

از مهم ترین فواید غرغره آب و نمک در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورم و درد گلو ناشی از عفونت لوزه ها کاهش پیدا می کند.
  • تنفس راحت تر می شود.
  • ویروس ها تکثیر پیدا نمی کنند.

نکته: افرادی که که دارای فشار خون بالا هستند بهتر است از سرم شستشو و با احتیاط استفاده کنند تا نمک کمتری وارد بدن آن ها شود.

مصرف سوپ مرغ

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با مصرف سوپ مرغ قدمتی دیرینه دارد. سوپ مرغ یا همان سوپ ورمیشل تاثیر زیادی روی کاهش علائم سرماخوردگی دارد. این سوپ دارای خواص ضد التهابی قوی است و تاثیر زیادی روی رفع گرفتگی بینی دارد. حرکت موکوس ها با مصرف این سوپ برای مدتی تسریع پیدا می کند و این مسئله باعث می شود تا تماس ویروس ها با پوشش داخلی بینی و سطح سلول ها کمتر شود.

مصرف سوپ مرغ باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و کودکان و بزرگسالان می توانند آن را مصرف کنند. در زمان سرماخوردگی سوپ های گرم و آبدار برای روان تر کردن مخاط بینی و مجاری تنفسی بسیار موثر هستند و روند درمان سرماخوردگی و آنفولانزا را کوتاه تر می کنند. مرغ و سبزیجاتی که در این سوپ استفاده می شوند سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند و بدن در مقابل ویروس ها وباکتری ها مقاومت بیشتری خواهد داشت. این سوپ در کنار سایر درمان ها و راهکارهای خانگی بسیار موثر واقع می شود.

استفاده از مکمل زینک

یکی از راهکارهای سریع درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف مکمل زینک است. زینک یا همان عنصر روی می تواند زمان درمان این بیماریهای ویروسی را به یک سوم کاهش دهد. در روزهای ابتدایی بیماری که هنوز علائم شدید نشده اند می توانید زینک را مصرف کنید تا بهترین تاثیر خود را به جا بگذارد. اگر دارو مصرف می کنید بهتر است در رابطه با مصرف زینک هم از پزشک خود مشورت بگیرید چون احتمال تداخل دارویی وجود دارد.

مصرف مکمل ویتامین سی

درمان خانگی سرماخوردگی

یکی از تاثیرگذارترین راهکارهای خانگی در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف ویتامین سی است. ویتامین C نقش موثری در مقابله با ویروس ها و افزایش توان سیستم ایمنی بدن دارد. می توانید این ویتامین را از میوه ها و سبزیجات تازه دریافت کنید و روند درمان را کوتاه تر کنید. تحقیقات ثابت کرده است که مصرف مداوم ویتامین سی در کودکان تا 14 درصد و در بزرگسالان تا 8 درصد باعث کاهش علائم بیماری های ویروسی می شود.

اگر می خواهید این ویتامین را از طریق مکمل دریافت کنید قرص های جوشان ویتامین سی گزینه مناسب و خوبی هستند. البته باید میزان مصرف استاندارد را رعایت کنید. باید مصرف قرص جوشان ویتامین سی بیش تر از 2000 میلی گرم در روز نباشد.

برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا یک زن بالغ به روزانه 75 میلی گرم و یک مرد بالغ 90 میلی گرم مکمل ویتامین سی در قالب قرص، شربت یا قرص جوشان نیاز دارد. البته برای جذب سریع تر و بهتر ویتامین سی همیشه توصیه می شود که میوه ها و سبزیجات تازه را جایگزین فرآورده های دارویی کنید.

مصرف زنجبیل/ درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

دمنوش برای درمان سرماخوردگی

زنجبیل در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و پیشگیری از بیماری های متعددی مصرف می شود. این ماده برای درمان مشکلات تنفسی و‌ گلو درد حاصل از سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف می شود. طبع زنجبیل گرم است و خواص ضد عفونی کنندگی بالایی دارد.

افرادی که به ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا هستند دچار ضعف و بی حالی می شوند زنجبیل با خواص آنتی اکسیدانی قوی که دارد می تواند ضعف و بی حالی را کاهش دهد و سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد. زنجبیل به صورت های مختلفی مصرف می شود. دم کرده ی این گیاه یک آنتی هیستامین قوی است. شما می توانید زنجبیل را به صورت رنده شده یا پودری هم داخل غذاها استفاده کنید.

مصرف شلغم و ریشه چغندر/ درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

شلغم دارویی قوی برای مبارزه با ویروس ها و‌عفونت ها است و در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نقش چشمگیری دارد. در واقع شلغم نقش یک اکسپکتورانت طبیعی و یک انتی بیوتیک طبیعی را دارد. شلغم هم به صورت خام و‌هم به صورت پخته قابل مصرف است. در کنار شلغم ریشه آب چغندر هم تاثیر مثبتی روی درمان عفونت های تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزا دارد ریشه چغندر حتی در درمان آسم هم مفید است.

مصرف سیر درمانی برای بیماری های ویروسی

سیر هم به صورت خام‌ و هم به صورت پخته خواص بسیاری در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا دارد. سیر آنتی اکسیدانی قوی است که از خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی برخوردار است. سیر سرشار از ویتامین سی، مواد معدنی از قبیل آلیسین و گوگرد است و برای احتقان و گرفتگی بینی بسیار مفید است و برای سرکوب میکروب ها قوی عمل می کند.

جمع بندی

بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا با شروع فصل سرما شیوع بیشتری پیدا می کنند. علائم مشترک بیماری های ویروسی گمراه کننده هستند از این رو‌ممکن است به درستی تشخیص داده نشوند. این بیماری ها در تمام گروه های سنی اتفاق می افتند اما علائم آن ها در هر گروه سنی کمی متفاوت است.

استفاده از راهکارهای خانگی برای درمان سرماخوردگی و‌ آنفولانزا بسیار موثر هستند. اما اگر علائم فرد با راهکارهای خانگی کاهش پیدا نکرد و بیماری بیشتر از ده روز به طول بینجامد باید به پزشک مراجعه شود.

پزشک در چنین شرایطی فرد را از نظر عفونت ریه بررسی می کند و با آزمایشات و تصویربرداری های دقیق نوع بیماری را دقیقا تشخیص می دهد. به طور کلی به منظور کاهش ابتلا به بیماری های ویروسی بهتر است دستورالعمل های مهم از قبیل شستن مرتب دست ها، مصرف میوه و سبزیجات تازه، مصرف ویتامین سی، استفاده از دستگاه بخور در خانه، زدن ماسک در اماکن شلوغ، استراحت کردن و … را رعایت کنید.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[Total: 1 Average: 5]

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Add your own review

Rating